Gastouderbureaus zijn verplicht om de kassiersfunctie uit te voeren. Dit betekent dat de betaling van een ouder aan een gastouder plaatsvindt via het gastouderbureau. Ouders mogen niet rechtstreeks aan gastouders betalen en kinderopvangtoeslag mag niet rechtstreeks aan gastouders worden overgemaakt.

Het geld dat een ouder aan het gastouderbureau betaalt en dat bestemd is voor de gastouder moet binnen vijf kalenderdagen worden doorgestort aan de gastouder. In de Wet op het Financieel Toezicht is bepaald dat ontvangen gelden vijf kalenderdagen na ontvangst doorgestort moet worden. Gastouderbureaus zijn verplicht zich te houden aan de richtlijnen van de Wet op het Financieel Toezicht. De Nederlandsche Bank houdt toezicht op de naleving van deze norm.

Vrijburg administraties voert deze kassiersfunctie uit voor Wen’s Gastouderbureau.

Wij hebben ruime ervaring in het uivoeren van alle administratie en het vervullen van deze kassiersfunctie. Vrijburg administraties kan deze kennis en expertise aanbieden aan gastouderbureaus, die de kassiersfunctie aan hun vraagouders en gastouders moeten aanbieden, maar dit niet in eigen beheer willen doen.

Wilt u ook gebruik maken van deze kassiersfunctie neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ook wanneer u voor uw (niet gastouderbureau) organisatie incasso’s wilt laten uitvoeren, bent u bij ons aan het goede adres.